Jeg anmelder Bertrand!

Jeg skal selvsagt ikke politianmelde karen, snarere tvert i mot.

Tirsdag 8. april deltok jeg på Bertrands foredrag i Folketeatret. Og hvis ikke du ikke hadde sjansen til å delta, her får du en stemningsrapport, noen tips fra Bertrand selv, samt noen refleksjoner fra en kar som har utøvd de fleste triksene i boka over flere år.

Så, ikke anmelde, men jeg har tenkt å hylle Bertrand. Hylle ham for å sette selvfølgeligheter på agendaen til folk flest.

Mental trening og personlig selvutvikling er jo ikke annet enn en serie selvfølgeligheter satt i system. Det sier Bertrand selv fra scenen. Utfordringen folk flest imidlertid har er at det er forbaska vanskelig å få det til i praksis. Nye vaner må bygges, selvevaluering må til, suksessen hviler på aktiviteter som ikke lenger faller naturlig for folk flest, i et land og med en økonomi som ikke krever mye egenutvikling for å lykkes.

image
Salen var stapp full, salen var stappfull av forventning.

Bertrand er en showmann!

Han er en del krigshelt, en del mobbeoffer, en del professor og en del businessmann. Han forteller drivende om sine krigsopplevelser, om det å bli dynket i snøen og sparket i magen, om det å bestemme seg. Bestemme seg for å bli det tøffeste han visste.

Fra å ha vanskeligheter med å leve, å være i en depresjon, til å vurdere å begå selvmord, til å sette pris på spennvidden som finnes mellom høydepunkter og lavmål; for hva er vel livet annet enn både oppturer og nedturer. Og hva hadde oppturene vært uten nedturene? Ikke-eksisterende.

Ute etter tips, perspektiver og mental trening? – klikk her

Det beste, og mest treffende, og ofte det mest misforståtte, fra foredraget hans denne tirsdagen var hans definisjon av suksess. Bertrand har satt seg et mål, og vil suksess defineres av om han når målet eller ikke? Nei, sier Bertrand. Og jeg tror han. Fordi, som det står på de kinesiske lykkekakene; veien er målet. Suksess, eller det å leve som de beste, handler ikke om biler og penger, det handler om å leve MYE! Og her har Bertrand et kanonpoeng. Og i tillegg til å leve MYE, vil jeg legge til en ting, og dette har du hørt før, det handler om å  leve i tråd med hvem man er, sine verdier (les mer), sine grunnleggende behov og ikke minst, å leve ut sine særegne styrker. Slik, og bare slik kan den enkelte levere et unikt bidrag.

Om det å leve mye

Mine erfaringer med å leve mye er både fysisk og mentalt erfart. Fysisk i form av å se verdens kroker og avkroker, mentalt i form av å bedrive det jeg kaller Personlig Innovasjon (les mer), nemlig å avdekke og kombinere nye og gamle tanker, holdninger og vaner til en spennende og ny versjon av seg selv. De fysiske reisene handler veldig ofte om perspektiver, opplevelser og om å forstå verden, og de tok meg via togskinnene i Russland gjennom Sibir og Mongolia til slummen og jungelen i Latin Amerika. Selv om jeg aldri ville vært disse erfaringene foruten, handler reisen Bertrand refererer til nesten utelukkende om den indre reisen, den personlige utviklingen om du vil. Og etter mange hundre tusen kilometer på reise, kan jeg si en ting, den indre reisen, den reisen som ikke måles i kilometer, er med mange mils margin, den mest spennende og givende!

27125290

I blogger som denne vil du alltid få høre om viktigheten av å kartlegger verdier, å kjenne seg selv osv osv, og det er viktig, men den virkelige reisen starter med å si ja til å ta reisen. Det starter med å si ja til å forlate den som regel trygge havnen og deler av det vante og kjære. Til å oppdage nye deler ved seg selv. Å si ja til å risikere, å tørre å ta sjansen (les mer). Og i det største perspektiv, er det dette Bertrand egentlig maner til når han snakker om at bevisste valg er nøkkelen til suksess.

Her er 4 refleksjoner som har fungert for meg, kanskje de kan fungere for deg?

Hva vil det si for meg, det å leve mye?

Hvor lever jeg i dag MYE?

På hvilke områder i livet kunne jeg tenke meg å leve enda mer?

Hva kan være mitt neste steg mot det å leve mer?

Flere refleksjoner og tips følger i ukene som kommer..

Make it happen!
Anders H.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *