Beskyldt for å beskylde?

Eller bare blitt beskyldt for noe? Hva om du egentlig ikke ble det, og at du bare tolket det slik? Ja det kan ha sin naturlige forklaring det gitt.

Det er ikke uvanlig at misforståelser oppstår titt og ofte i vår daglige omgang med andre. Spesielt ikke om vi tar inn flere faktorer i ligningen; som stress, pms (hmm har jeg lov til å skrive det mon tro? seriøst, jeg skrev det bare fordi det rimte med stress), humør, energinivå, reelt ønske om å forstå osv…eller kanskje den viktigste faktoren, som en vis mann en gang fortalte meg om:

«som kompasspilen alltid vil finne nord, vil den beskyldende fingeren alltid finne den beskyldte»

Har du noen gang reflektert over hvilke ord du legger trykket på? Jeg deltok nylig på et kurs som en dyktig kollega holdt, og jeg var så heldig å få et perfekt eksempel på hvordan trykk på forskjellige ord spiller en stor rolle i vår daglige kommunikasjon.

Fascinerende rett og slett!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Jeg sa ikke at du hadde tatt pengene!

Så hva mener du egentlig?

God søndag,

AndersHov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *