Den kleine feriepraten, gjør du også denne tabben etter ferien?

Jeg gjør som avisene i sommer og gir deg en gammel klassiker:

Om du er som meg er du nå på vei tilbake til hverdagen med alt det bringer med seg av sorger og gleder. Etter en lang deilig sommer møter du igjen gode kollegaer, naboer og foreldre av barnas skolekamerater. Og du gjør kanskje den samme bommerten som hele Norge gjør når sommeren er over? Du spør; ja, hvordan var ferien din da?

Screenshot 2014-08-03 17.30.48

Krise krise krise…muligens ikke etter første samtalen, men etter den tredje oppsummeringen av værvarselet eller den alfabetiske oppramsingen av reiseruta på Gran Canaria så er du vel ikke helt ulik meg selv, nemlig at du ønsker deg til langt-bort-vekkistan bort fra samtalen du nå befinner deg i? (Please, mobiltelefon, ring slik at jeg kommer meg bort fra Lanzarote Memory lane, juli var jammen meg bra i år, har spist så mange is, yadayadayada)

Fortvil ikke ikke, for det er enda mange feriesamtaler igjen, og istedenfor å ignorere de du møter på din vei i august, følg heller denne enkle oppskriften:

1) Småprat er uungåelig. Gjør den morsom og interessant.

2) Ikke spør «Hvordan var ferien?» For når svaret kommer blir du bare en dårlig lytter, og selv om du tror du klarer å skjule det, så er små-tastingen på tastaturet ditt og de flakkende øynene dine godt synlig. Og om du skulle finne på lire av deg de små ”ikke-santene”, så er du i hvert fall ute og kjører.

3) Spør heller:

Fortell meg om det beste ferieminnet ditt fra i sommer Karlsen! eller Hva var sommerens høydepunkt Jensen? eller Om du skulle fortelle meg noe skikkelig gøy fra ferien din, hva ville det vært Hansen?

Det finnes mange varianter, hovedpoenget er at du faktisk ber om en interessant historie og ikke den remsa som vi alltid lirer av oss. Ikke bare blir det mer interessant, du hjelper den du prater med til å besøke igjen sine aller beste minner, noe som i seg selv er en hyggelig greie.

Les mer om å holde samtaler i gang her: Aldri mer pinlige stillheter

God sommer!

-AndersHov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *