Refleksjoner om å være best..

Om du ikke kjenner meg, så kan jeg betrygge deg om at jeg ikke opprettet bloggen for å skryte av at jeg er best, eller skrive for mye om meg selv….Eller…vent litt…kanskje det var en god idé. Kanskje jeg skal følge i sporet til fotballfrue eller themondaygirl. Bare bilder av meg selv og sånn. «Se på mine lovehandles«. De har jo 60 000 besøkende om dagen, mine 200 blekner jo i forhold til det.. Jeg kunne skrevet om turen min gjennom Mongolia, macheten på flyet til LA eller månedene mine i den meksikanske jungelen? (zzzZZZzzzz). Back to the point…(Ps: det var deillig å skryte litt. Må innrømme det.) Å nei du. Refleksjon er veien til lykken spør du meg. Men du, seriøst, jeg skal komme meg til poenget….

Det har seg slik at coachen min stilte meg et knakende bra spørsmål her forleden dag. Et spørsmål som virkelig fikk meg til å reflektere.

Hvis du er på ditt beste, hva ville du gjort akkurat nå?

Jeg sto som vanlig overfor et spennede case i livet mitt, da coachen min, som jeg betaler gode penger for å være min profesjonelle sparringspartner, kom med en curveball av et spørsmål. Det er akkurat dette jeg elsker med coaching, helt rå spørsmål fra et helt friskt og nytt perspektiv. «Hvis du er på ditt beste, hva vil du gjort akkurat nå?».

Leggmerketilhvordanjegsømløstgår for det blogg-tekniske interaksjonstrikset og ikkelengerskriverommegselvsomfottballfruene. Jeg spiller ballen over til leseren. Tar du i mot?

Så, hvor ofte bruker du forskjellige perspektiver som teknikk når du står overfor et problem? Enten det er i jobb eller privat? Når alt ser mørkt ut. Eller når du kjenner at du bare finner 80%-løsningen? Går du virkelig for 80%-løsningen? Før du har kjørt noen runder med perspektiver? Går du virkelig for løsningen din, uansett hvilken, uten å evaluere den fra 0-100%? Da må jeg nesten spørre, vet sjefen din dette?

Fra spøk til alvor, du trenger forsåvidt ikke en dyr coach for å hjelpe deg med perspektiver, her er noen triks. Skriv på en lapp:

– Hvordan ville jeg løst denne saken dersom jeg hadde ubegrenset med penger? Så litt mindre penger. Så enda litt mindre..osv..
– Dersom jeg våknet opp en dag og problemet var løst, hva hadde vært det første jeg hadde lagt merke til hadde endret seg?
– Hva handler det egentlig om? (med mega-trykk på eeeeegentlig)

Legg deg for å sove. Stå opp. Gå over lappen. Over kaffen. Og kanskje du kommer Over svaret.

Det handler selvsagt om å få friske øyne på en sak, enten noen andres, som er et godt tips det og, eller å klare å dra opp i helikopteret på egen hånd noen ganger. Hvordan ser problemet ut fra 50 m. høyde. Om jeg drar Airwolf opp i 500 meter, hva ser jeg da? Det kan forresten hjelpe med litt forestillingsevne når du hyrer en coach, eller selv-coacher deg.

(Visste du at 10% av mennesker har ingen forestillingsevne? Og 10% som har svært stor forestillingsevne? De 80 prosentene i midten har varierende grad. Det er jo et tips i seg selv, dersom du som leder, kollega, forelder eller make forsøker å «paint the picture» til en annen).

Men tilbake til Airwolf. Dersom du drar choperet opp i 2500 meters høyde. Hva ser du da? Og om du er motivert for å finne svaret (eller de siste 20 prosentene på løsningen din), vil slike perspektiv-skifter kunne bidra med mange friske vinklinger, nye løsninger og bedre resultater.

Så, om du skulle gå for litt airwolfing akkurat nå, og drar den opp i 800 meters høyde over søndagsmorgenen din. Hvor er du på ditt beste? Og hva vil du gjøre?

God søndag.

AndersHov

Viktig etterord: Shellstasjonen på Espa sa til alle sine kunder at de skulle klare å selge 1 million boller. De klarte det. Jeg har satt meg et mål om 1000 følgere på bloggen min innen jul. Vil du hjelpe meg nå målet mitt? Trykk på “Følg med-knappen” nede i høyre hjørne på skjermen din. På forhånd takk. I wont let you down!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *