Knute på tråden – 3 effektive måter for å knyte opp knuten

Visste du at det engelske språket inneholder tre ganger så mange ord som det norske?
Så når jeg nå for deg, kjære leser, skal oversette et vidunderlig spørsmål fra engelsk til norsk, men som har en langt kraftigere betydning på engelsk, blir det litt halvhjertet. Blir litt som et slapt håndtrykk. Daffe greier! Så jeg velger å stille deg det på engelsk……

is dætt okey får ju?

Ok. Her kommer det.

What will free you up?

Tygg på det…what will free me up? (stopp gjerne litt opp i scrollingsen og tenk over det)

Har jeg noen knuter i dag? Hva trenger jeg for å løse opp denne knuten?

Hva trenger jeg i dag?

 

 

Skjermbilde 2013-08-31 kl. 08.55.28

(Til deg som falt litt av på hele knutebildet, det er helt i orden, jeg skriver egentlig ikke om en fysisk knute. Ok?)

 

What will free me up? er et fantastisk spørsmål som jeg sterkt anbefaler deg å stille deg selv når du har en knute på tråden din, enten du er i en kinkig situasjon på jobb eller hjemme, kjenner at skuldrene er litt høyere enn de burde være, eller når du ikke kjenner deg så motivert som du ønsker at du var.

Det flotte med dette spørsmålet er at det dekker både det fysiske og det mentale aspektet av livet vårt, hva løser opp knuten? Enten det er en muskelknute, en relasjonsknute eller en knakende utfordring.

Så hva gjør du?

Som Albert Einstein sa, «du finner ikke svaret med å fokusere på problemet».

Av og til kan en super-abstrakt (og praktisk sett en poengløs oppgave) gjøre susen og dermed løse opp litt på knuten. F.eks kan det å skrive ned 16 måter å få en elefant opp i et tre på, være noe som løsner opp på kreativiteten. Eller å finne 22 måter å få bruk for en blyant på. (Forøvrig en morsom teamoppgave å ta på neste møtet og som du nå ikke trenger å betale 26 500 kroner til en konsulent for å stille).

Andre ganger kan simpelthen det å reise opp i helikopteret være en befriende metode for å frigjøre kreativiteten, som jeg skrev om i Refleksjoner om å være best.

Og noen ganger er det å ta en tur ut fra kontoret, eller bort fra pc’n like lurt for å løsne opp. Og særlig nå i dette fine været, (som nok snart er borte).

Og av og til hjelper det med en real massasje. Og den beste måte å få en massasje på er å gi en massasje. Men seriøst, med innlegget om frieri og fødsel friskt i minnet, og før bloggen blir en blanding av Alt for kvinnene og Coctail, så tror jeg det er best at jeg avslutter innlegget her.

 

-AndersHov

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *