Verdens beste julekalender, inkludert rå refleksjoner

Jeg har fått verdens beste julekalender av en av mine beste venner. Det er en post-it kalender med 3 – 5 minutters utfordringer og refleksjoner. Spør du meg, er ingenting er bedre enn å starte dagen med bevissthet og avslått autopilot.

Og dagens luke, den fjerde i rekken, kom med det betimelige spørsmålet: hva vil det si å ta ansvar for eget liv?

Kanskje ikke en helt hvermansen kalendergave, men å reflektere over et slikt spørsmål er faktisk en gave, og en mulighet til å foreta en aldri så liten kursjustering nå som desember fyker fremover med stormskritt.

1549383_10154808924500234_2631407305768757550_n

Jeg har en ganske sentral filosofi om livet, og det er det at livet ikke bør behandles som et eneste langt liv, eller år for den saks skyld, men heller dag for dag, i og med at et liv stort sett bare består av dager, og det er lettere å forandre en dag enn et liv. Dagens kalenderspørsmål fikk i hvertfall meg til å tenke i disse banene, og nå som jeg har slått av autopiloten, tenkte jeg, så har jeg plutselig fått et valg. Om hvordan behandle dagen i dag.

Så hva konkluderte jeg med? Det var at jeg selv har ansvaret for hvordan dagen min blir. At jeg skal behandle dagen i dag som dens lykke var en frivillig greie, en mulighet som jeg kan forsyne meg fritt av. At hver handling jeg foretar meg egentlig er et resultat av friheten vi har her i gamlelandet og at jeg i det store og hele ikke blir tvunget til å gjøre noe som helst. For å si det enkelt, jeg skal ikke klage (hverken høylytt eller inni meg) over treningsøkta eller og måtte gå på jobb i dag.

Frihet er egentlig en ganske enorm gave når jeg tenker meg om.

Ho ho ho

Mvh

Anders

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *