mai 8, 2014

The Amazing Ride on the Lovercoaster

Hva synes du om uttrykket Lovercoaster? Jeg har funnet på det sjæl! (og er innmari fornøyd med det)

For det er jo slik det føles av og til. Samliv. Kjæresteskap. Ekteskap. En ting er at det kan gå opp og ned, en annen ting er at det av og til går fort, og av og til sakte opp mot en spennende topp, så full fart utover igjen. Rush. Vind i håret. En berg og dalbane er faktisk ikke helt ulik det som skjer i nære relasjoner.

Som jeg skrev om i dette blogginnlegget er vi mennesker utrolig forskjellige..Ingen hemmelighet det akkurat, og jeg er ingen rakettforsker, men at det finnes enkle og morsomme grep for å avdekke forskjelligheten mellom oss går de fleste hus forbi. Det kan jo kanskje ha noe med at livet nettopp er som en «rollercoaster» av og til. Tiden strekker ikke til. Eller at vi pent og pyntelig overser det. Vaner og rutiner tar i hvert fall meg og min kjære av gårde på en rundtur i ny og ne!

roller-coaster-2

Hva om disse enkle grepene, refleksjonene og verktøyene var lett tilgjengelige for deg og din bedre halvdel?

På samme måte som det finnes grep, øvelser og refleksjoner for mental trening og forbedrede prestasjoner i jobb og trening, finnes det forbausende kule samtaleverktøy for å heve kvaliteten på samlivet. Som en klok mann en gang sa: «Kjærligheten er noe som kan bygges, ikke bare oppdages«. Jeg snakker ikke om ekteskapsterapi eller slike ting, ingenting skal fikses, men jeg snakker om utgangspunktet til den positive psykologien, og dens foregangsfigur M. Seligman, at noe som er bra kan bli enda bedre, og at det er verdt å ta på «alvor». Og hvem vil ikke ha et enda bedre samliv? Rekk opp hånda om du ikke vil!

Visste du for eksempel at det finnes vesentlig støtte i forskningen for at mennesker viser kjærlighet på en av fem forskjellige måter? Utfordringen som oppstår er imidlertid at kjærsteparet ofte «snakker forskjellige språk» og kjærligheten til den ene «ikke treffer» den andre. En annen måte å si det på, når en snakker kinesisk og en snakker norsk så skal det litt til for å få det til å svinge!

Dette var ganske revolusjonerende for min del, ikke det at dette heller er rakettforskning, men det var en ekstrem enkel greie å forstå og hjelper å sette ord på det mest forvirrende ordet gjennom historien; LØØØØV.

Screenshot 2014-05-09 07.52.45
Bekreftende ord, handlinger, gaver, kvalitetstid og fysisk berøring er de fem måtene mennesker sin kjærlighet, og alle mennesker foretrekker en eller to av dem helt naturlig. 

En kul greie dere kan gjøre sammen er å stikke inn på denne linken og ta en rask kartlegging av ditt «kjærlighetsspråk». Tror til og med du kan gjøre det uten å legge inn mailadressen din!

Og hvis du og din nærmeste vil ta det enda et hakk videre? Har dere lyst til å møtes?

Som du kanskje har lest på forsiden av andershov.no har jeg en stor pasjon for «de nære relasjoner», og dette er noe av de mest spennende oppdragene jeg har. Derfor vil jeg gjerne tilby et modig og proaktivt kjærestepar/ektepar muligheten til å utforske forholdets likheter og forskjelligheter i en spennende og lettbeint setting. Vi bruker anerkjente verktøy som Jungs Type Indeks/MBTI (verdens største kartlegging av personlige preferanser) og profesjonelle samtaleteknikker og Co-Active coaching. Det blir moro, det lååååver jeg deg!

Så, har dere lyst? Ta kontakt med meg HER. Førstemann til mølla!

– Anders