Den fjerde hemmeligheten (som ingen vinnerskalle forteller deg om)

Du er bare 10 centimeter fra å lykkes som golfer – og de ti centimetrene er avstanden mellom ørene dine.

Skal du lykkes på toppnivå så trenger du å ha vinnerskallen din på plass mellom ørene.

Heldigvis er vinnerskallen trenbar.

En vinnerskalle vet at det handler om indre ro, men han vet også hvordan han skal finne denne roen når det blåser storm i tankene og ubehaget i magen stiger sakte.

En vinnerskalle kjenner alle sine tanker og følelser, og vet hvordan hun skal håndtere frykten som kommer snikende som en tiger.

En vinnerskalle tør å drømme stort, og har en intens vinnervilje. Drømmen til vinnerskallen skaper ikke panikk, men en drakraft som motiverer selv på dager hvor det meste virker håpløst og vanskelig. Vinnerskallen vet også at viljestyrke ikke varer og biologisk sett er som et batteri som tømmes over tid. Vinnerskallen vet det er noe annet som gjør det mulig å bare bli bedre og bedre.

Jason Day, of Australia, hits out of a bunker on the 12th hole during the fourth round of the PGA Championship golf tournament Sunday, Aug. 16, 2015, at Whistling Straits in Haven, Wis. (AP Photo/Jae Hong)

Den fjerde hemmeligheten

Det er en hemmelighet som vinnerskallene sjeldent deler.

En hemmelighet du sjeldent ser i avisoverskriftene.

Og den hemmeligheten kan med et ord kalles sårbarhet.

Sårbarhet er evnen vinnerskallen har til å vite at han ikke alltid er best, ikke alltid kan vinne. Og hva er egentlig hemmeligheten? Jo, for de fleste av oss gjør det litt vondt når vi ikke er best. Det gjør litt vondt når vi ikke vinner. Slår vi et dårlig slag så blir vi sinna på oss selv, vi kan bli sinna på andre, på golfkølla til og med. Noen ganger trekker vi oss til og med fra runden.

En ekte vinnerskalle derimot, lever godt med dette. Fordi vinnerskallen vet hvordan han skal bruke dette som en mulighet. En ekte vinnerskalle er en forbedringsmaskin. Et feilslag er ikke en feil, det er en mulighet for å lære og rette opp.

En ekte vinnerskalle gjør ikke feil, fordi det i hodet til en vinnerskalle ikke finnes riktig eller galt; kun mulighet for forbedring.

 

Mvh Anders

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *