Dette er budskapet du ikke ønsker å overbringe selv!

Dette er budskapet som er vanskeligst for meg å formidle til mine samarbeidspartnere – men også det viktigste, så jeg gjør det med glede!

Det er utfordrende å formidle fordi det også må leveres på en ydmyk og respektfull måte, og konteksten det leveres i har alt å si. Heldigvis er dette noe av kjernen i utviklingsprosessene vi har sammen.

Dette er ikke minst et budskap som er utfordrende å motta, fordi det rokker med ens hverdag og identitet. Samtidig er dette uten tvil den mest vellykkede og givende delen av resultatlaboratoriet jeg utvikler med mine samarbeidspartnere.

Det som trengs å stå klarere for svært mange ledere og medarbeidere er at endringshastigheten og det stadig økende behovet for endringskompetanse av høy kvalitet er at «erfaringen din er ikke verdt så mye som du tror».

Kompetansen din alene gjør deg ikke unik lenger, ja du er unik, men samtidig så er du utdatert om du ikke også er bevisst på hvordan du skal foredle denne erfaringen/kompetansen til ny og sterkere forbedring og handling.

Gjelder det alle? Undertegnede inkludert?

Ja absolutt! Jeg skriver ikke dette ut i fra min høye hest, men på grunn av nødvendigheten i budskapet. Selv er jeg helt avhengig av å fornye meg hver dag, hver uke og hver samling! Og dette er jeg takknemlig for, i mine forbedringsprogrammer er det en stor grad av samskaping – ikke bare fordi forbedringene skal leve lenge etter jeg har forlatt bygningen, men fordi vi trenger å spille hverandre gode.

Så hva er konteksten som trengs?

Å gjøre seg slike erkjennelser kan være en beintøff oppgave for enhver. Men å gjøre dem i et laboratorium av utvikling som kjennes trygt, der dialogkompetansen har løftet seg flere hakk og der mental trening og en forbedringsholdning er innarbeidet – det er en utrolig opplevelse!

Ønsker du å lære mer om meningsfull forbedring? Klikk her

God søndag!

Mvh Anders

Grunder av TIP, 45grader.no og TeamLab

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *