Millionærens bucket list – 10 «enkle» eksempler!

I det forrige innlegget mitt om langsiktig suksess, skrev jeg om the bucket list. En liste med spennende ting jeg vil gjøre før jeg dør. Så langt har jeg 25 ting på min liste. 25 ting som får meg til å smile bare jeg tenker på dem. Jaja, det er nå så, poenget mitt var ikke listen min, men heller at det er altfor mye tid som brukes på det å gjøre, kontra det å være. Og mellom linjene la jeg en klar oppfordring, (så klar noe kan bli mellom linjer vel og merke), om å supplere bucket listen din med ønsker for din «væren», i tillegg til den morsomme «gjøren».

Denne uken er jeg i New York en tur, og det var med et visst smil om munnen jeg kom over millionæren Rolf Illsleys bucket list.

I det herrens år nittenhundreogseksti skrev Rolfemann en liste med 10 ønsker som handlet mindre om å gjøre, og mer om å være. Og med denne listen langt fremme i bakhodet har han mangedoblet formuen sin flere ganger siden han første gang skrev listen sin…

image

Jeg gir deg Bucket listen til Mr. Illsley, og jeg kommer til å avslutte innlegget med noen grunner til at din Bucket list burde ha to kolonner, og ikke bare en.

1) Når jeg jeg er 80, vil jeg ha en følelse av at livet har vært verdt det
2) Holde meg mentalt frisk, ha selv-respekt og integritet og ikke være ensom
3) Ha god helse
4) Bli ordentlig giret av hva jeg holder på med
5) Ha frihet og noe sinnsro (hehe, merk deg ordet noe)
6) Være uten følelser av at urett er blitt begått mot meg
7) Ha nok penger til å hjelpe meg med de 6 første punktene (og dette er et godt poeng, for selvom en person søker sinnsro og lykke betyr det ikke nødvendigvis at han eller hun må bli en anti-materialistisk munk.
8) Være fri for skuffelser
9) Ha troen på meg selv, uten å være egoistisk
10) Å ta mine egne avgjørelser og planlegge min egen tid

Så hvorfor? Hvorfor fungerer en slik liste?

Har du en slik liste er sjansen stor for at du arbeider mot noe som kjennes større enn deg selv, ditt livs store Agenda, ikke bare dagens som-regel-alltid-strevsomme agenda. Du vil troligens kjenne deg mer produktiv, gi deg selv større verdi og en stor dose selv-respekt. Du vil merke å være i utvikling.

image

Som en smarting sa til meg en gang, om du gir noe annet enn ditt beste, ofrer du gaven du er gitt. Og for meg er den gaven å kunne utvikle meg. Noen dager litt. Andre dager mye. Og hvordan måler jeg fremgangen? Med Bucket listen og en enkel 1-10 skala.

Ha en god helg!

AndersHov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *