Mandag er den nye fredagen! Hvis du ikke tror meg klikk her.

Mandagsmorgen…

Det må jeg si..den nye fredagen..kanskje å ta den litt langt?

Det er ikke ofte jeg er såå trøtt, men jeg er det som regel på mandagsmorgen. Og spesielt i dag, etter en svært så sosial og trivelig helg.

Men noe skjer når madamen offentliggjør 10 grader på gradestokken, jeg blir faktisk hakket mer glad. En liten gladnyhet som det skaper en liten elektrisk endring i hjernen min.

Jeg begynner å tenke; tenke på hva som en mulig på en så fin dag. Det vil si, den er ikke «fin» etter de vanlige kriteriene mine. Vått på bakken. Grått. Yr i lufta. Vind.

Men allikevel er dagen i dag blitt fin. Hvordan kan det ha seg?

Det stilige med hvordan vi er skrudd sammen er at hvordan dagen i dag i stor grad avgjøres av hvordan vi velger å oppfatte den. Og ja, jeg skriver «velge», og hvis du er som meg, så blir det med ett litt skummelt; for jeg må selv ta ansvaret for hvordan dagen blir.

Så, gradestokken var tydeligvis noe som hjalp meg i gang. Det kan vi calle et «cue» eller en «struktur» for å komme i gang med positive tanker. Men ikke nødvendigvis bare positive tanker, men nyttige tanker. Min gode venn, la oss kalle henne Monica, lærte meg en gang verdens nyttigste spørsmål når det gjaldt tanker. Det var å spørre seg; Er denne tanken nyttig for meg?  

Da er vi over på metatanker, tanken om hvordan vi tenker. Eller det vi også kan kalle «bevissthet». Og det er det som skjer når vi bestemmer oss å «velge dagen i dag», vi blir bevisste på at vi kan velge selv. Og da er et av de mest nyttige spørsmålene;

«Hva er mulighetene mine i dag?» 

Hvert øyeblikk som kommer over oss er en ny mulighet til å se nytt på noe, ta en utfordring, endre måten vi gjør ting på. Å hente i barnehagen kan bli en sjanse for å oppleve nye smil. En jobbsamtale kan bli en utviklingsmulighet, en rutineoppgave kan bli et eksperiment. En kaffekopp kan bli en nytelse (til og med den sorte smørja fra automaten).

Vel, å ramse opp eksempler på gode øyeblikk blir jo alltid en parodisk øvelse, så i stedet for å tenke på mine eksempler, som uansett vil fremstå som «overpositive» når de blir skrevet hvitt på svart, hva er dine øyeblikk?

Hvilke muligheter ligger egentlig klar for deg i dag?

Vel, det vet bare du, og du kan velge om du ser dem eller ikke.

God mandag!

<AndersHov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *