Jippi!! Jeg blir hjemme i kveld!

Hva ville verden vært uten introverte? Jeg nevner i fleng; Isaac Newton og tyngdekraften, Albert Einstein og relativitetsteorien, Steven Spielberg og ET, Larry Page og Google? Eller Gandhi, for å nevne en av de aller fremste.

På en annen side, hvor hadde verden vært uten overbevisende og karismatiske ekstroverte som Bill Clinton og hans fantastiske presidentskap, eller Steve Jobs og you know what? (Eller hvor mange hippe hoteller hadde vi gledet oss til å sove på om det ikke var for gummibajasen Ekstrovert Extraordinaire, Petter Stordalen?)

introvert-vs-extrovert

Men ikke alle ekstroverte er partyløver, og ikke alle introverte er bokormer. Visste du at den superekstroverte Winston Churchill vant Nobels litteraturpris?

Så hva er du? Du er hvert fall ikke enten eller. For å sitere Carl Jung, typologiens far; ”om det fantes noe slikt som en pur introvert eller pur ekstrovert, ville han garantert vært å finne på et galehus”

Under finner du en enkel ikke-vitenskapelige-men-en-god-pekepinn-test. Finn frem blyanten (eller paden eller poden) og  svar JA eller NEI på de seksten spørsmålene under:

 1. Jeg foretrekker en-til-en samtaler over gruppeaktiviteter.
 2. Jeg foretrekker ofte å få frem budskapet mitt skriftlig.
 3. Jeg liker alenetid.
 4. Det virker som jeg bryr meg mindre enn mine likesinnede om velstand og status.
 5. Jeg misliker smal-talk, men liker å snakke dypt om temaer som betyr mye for meg.
 6. Jeg blir fortalt at jeg er en god lytter.
 7. Jeg liker arbeid som gir meg muligheten til å fordype meg uten forstyrrelser
 8. Jeg foretrekker å feire bursdagen min med få mennesker
 9. Andre beskriver meg som myk og rolig.
 10. Jeg misliker konflikt.
 11. Jeg gjør mitt beste arbeid alene.
 12. Jeg tenker oftest før jeg snakker.
 13. Jeg føler meg tappet/tom etter en kveld ute, selv om jeg har hygget meg.
 14. Jeg lar ofte telefoner gå til mobilsvareren.
 15. Hvis jeg fikk velge, så ville jeg foretrukket en helg uten planer fremfor mange planer.
 16. Jeg konsentrerer meg lett.

Dersom en vesentlig del av svarene dine ble ”Ja”  er det nok fair å si at du er en introvert. Panikk? No way! Introvert, ikke innesluttet husk. Ta en titt (eller klikk) på tegningen under, det er nemlig en god illustrasjon på forskjellene mellom introversjon og ekstroversjon.

Introversion and Extroversion

– AndersHov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *