Med dette enkle grepet blir 3 uker sommerferie til 3 måneder sommeropplevelse

Du kjenner kanskje følelsen – eller kanskje har du allerede tenkt tanken – denne sommeren går fort. Det er allerede snart juli.

Og pluteslig er det høst!

Vi mennesker har en tendens til å vente på ting, vente på helgen og vente på sommeren.

Men nå er den altså her. Sommeren.

irene-kalvc3b8y-tikk-takk-det-regner-i-dag

Og slik unngår du at det går over på et øyeblikk

Så hvordan blir tre uker sommerferie til tre måneder sommeropplevelse?

Jo – det handler selvsagt om B.V.

Men før jeg kommer til B.V – du vet hvordan vi nordmenn er verdensmestere på å kose oss?

Så koselig ditt, så koselig datt. Kose vårs! – ingen fredag uten kos med KiMS. Så kos med kos. Koselig er ordet som knapt lar seg oversette til engelsk. Tonight we´re gonna cose our selves big time! – Nops – erkenorskt.

Selv vil jeg veldig gjerne kose meg glugg i hjel i sommer, og enten om du vil makse sommeren, ha det mest mulig gøy eller kose deg som meg, det handler altså om B.V

960x-2

B.V = Bevisst Valg

Hva er et bevisst valg?

Om du tar mange av dem vet du helt sikkert hva det er. Men om du lurer, her er en forklaring.

Når du tar et bevisst valg så har du en klar intensjon om hva du ønsker at skal bli sluttresultatet. Når du tar bevisste valg kan du ikke lenger skylde på været, på naboen, på kona eller unga eller på hytteinvitasjonen som aldri kom. Du tar ansvar når du tar et bevisst valg, du vet at i bunn og grunn så bestemmer du selv over din egen lykke/glede/kos/moro. Når du tar et bevisst valg tar du styringen.

Så hemmeligheten for tre måneders sommeropplevelse?

Jo, for meg er det følgende. Hver morgen stiller jeg meg spørsmålet; hvordan kan jeg ha Sommer i dag?

Jeg skal på jobb, men er det noe i lunchen jeg kan gjøre for å sommerkose meg? I kveld, kan jeg grille? Kanskje lage en ny type potetsalat? Kan jeg kjøpe meg en is? Kan jeg ringe noen å spørre dem hva de skal i sommer? Kan jeg sykle meg en tur? Kan jeg stikke ned på Sørenga for et kveldsbad? Eller ned på Aker Brygge å ta en is? Kan jeg spille kubb? Kan jeg bowle i hawaiishorts om det regner ute? Hvordan ser en sommerfrokost ut? Kan jeg lage en annerledes frokost i dag?

Svaret er jo selvsagt ja til alt sammen – jeg må bare velge å besvare spørsmålet med et «Ja, selvsagt!»

Så kan du velge tre måneder sommeropplevelse i stedet for tre uker sommerferie?

Ja, selvsagt!

Det første du kan gjøre er allerede nå å slutte å anta at september er en høstmåned – oddsen er stor for at du kan bade (og kose deg) til godt ut i september.

Har du lyst til å utfordre deg på bevisste valg? Start her:

  • Hvor mange bevisste valg tar du vanligvis på en dag?
  • Hvor mye overlater du til autopiloten hver dag? (om du ikke vet at 80-90% av valgene dine garantert er på autopilot kan du trygt anta at du tar særdeles få bevisste valg hver dag)
  • Hva vil du bevisst velge i sommer?
  • Hva venter du på?

God sommer!

Mvh Anders

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *