Hva jeg lærte om en av verdens råeste toppidrettshjerner

Dessverre så trenger jeg å holde “hvem” konfidensielt, men jeg kan dele hva jeg lærte.

Jeg hadde i dag gleden av å sitte ned en time med manageren til en av verdens råeste toppidrettshjerner. Manageren er en utrolig bra fyr, som både er opptatt av å lære selv, og deler gjerne. Så her er første læring; om du ønsker å bli bedre, så må du ta kontakt, du må ikke holde igjen og tro at du forstyrrer. Folk ønsker å bidra, og det er denne manageren et godt eksempel på.

Det andre jeg lærte – eller rettere sagt fikk bekreftet – var at denne spilleren lever og ånder for å lære. Han spiller ikke for lønn, plassering eller seier, men for å kunne utvikle seg selv. Helt rått.

Den tredje læringen kom når vi kikket innover i det som ikke virker klokt, riktig eller bra med første øyekast, men som faktisk er der gullet finnes; nemlig i følelsen av kaos og håpløshet. Dette er en tilstand som vi alle, dersom vi følger med i eget liv, kan kjenne på både titt og ofte. Det viktigste da blir tankeobservasjon og registrere denne tilstanden uten å dømme, hverken seg selv eller andre.

Den fjerde læringen var mer en nyttig innsikt for meg. Som profesjonell coach som stiller de gode spørsmålene akkurat når det trengs; så var det moro å høre at denne utøveren ikke hører på råd.

Råd har nemlig den ulempen at den ikke aktiverer noen av områdene i hjernen knyttet til læring, utvikling, kreativ tenkning og langsiktighet. Så råd faller ofte på sin egen ubrukelighet, og er et misforstått og misbrukt lederverktøy.

Så gjør som jeg utfordrer spillerne mine til; ta til deg det som var nyttig av det jeg har skrevet og gjør det til ditt eget, reflekter og just do it!

Læringshilsen Anders

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *