4 tips for å velge riktig coach og mental trener

Husk – det letteste en person gjør er å gi velmente råd til en annen,

– å bistå en annen i å se svarene og mulighetene selv er noe helt annet. Det er en profesjon.

Husk – det er mange som vet hva «visualisering» og mental trening går ut på,

– å visualisere effektfullt – også når situasjonen kjennes umulig, og du tenker du ikke kan klare det – er en annen sak.

Følger du de fire rådene under når du skal velge din private coach eller mental trener øker du sjansene for resultatoppnåelse:

1) Kan coachen vise til resultater?

Resultater kan være beviste suksesser med enkeltpersoner og bedrifter. Ofte fremkommer resultatene i kvalitative referanser. Sørg for å spørre etter skriftlige referanser og aller helst kontaktinfo til tidligere kunder/samarbeid.

I tillegg til dokumenterte resultater kan det være en fordel å be om å få vite antall registrerte timer coachen har logget de siste tre årene, og vær nysgjerrig på lengre opphold mellom coachingoppdragene (erfaring blir raskt utdatert).

2) Har coachen relevant høyskoleutdanning og anerkjent coachspesifikk utdannelse?

CPCC_FINALcpcc logoDette er alfa omega i valg av coach og mental trener. Alle kan mene noe om mennesker, og kanskje til og med ha et gammelt grunnfag psykologi i bagasjen. Dette gjør ikke nødvendigvis personen til en kvalifisert coach. Sørg for å undersøke om coachen har relevant og oppdatert utdannelse. Be om dokumentasjon på antall timer/kundeantall/gjennomført utdanning.

3) Er coachen en engasjert og aktiv bidragsyter?

Har coachen vist engasjement for faget? Har coachen bidratt i form av bøker, debatter, artikler eller blogger? Dette er ofte gode tegn på seriøsitet, og kan hjelpe deg når du velger coach. Vil du ha en coach som snakker om det eller faktisk lever det?

4) Bransjetilknytning  – se etter denne logoen

ICF logoEr coachen og mental treneren medlem og/eller sertifisert fra en internasjonal bransjeorganisasjon som International Coach Federation? Det er et godt tegn om coachen er det da dette vitner om profesjonalitet og et investerings- og videreutdanningsønske fra coachen.

 

Er du ute etter en dyktig profesjonell coach? Sjekk ut www.profcoach.org for sertifiserte intenasjonale og skandinaviske coacher.

Mvh Anders Hov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *